Інтегрована науково-пошукова конференція «Вплив кави та кофеїну на організм людини»
31 травня у медичному коледжі відбулася інтегрована науково-пошукова конференція «Вплив кави та кофеїну на організм людини».

У світовій економіці кава займає друге місце, одразу після нафти. Не дивно, що кавова індустрія безперервно розвивається, вносячи нові технології та смаки у наше життя.
Напої, що містять кофеїн є найбільш вживаними, соціально прийнятними стимуляторами у світі. Кофеїн широко поширений у природі рослинний алкалоїд. Понад 90 % дорослих людей щодня споживають кофеїн у складі продуктів і напоїв. Їх вживання має різноманітні системні наслідки, включаючи вплив на серцево-судинну, ендокринну і травну системи. Крім того, особливості впливу на здоров’я людини можуть бути пов’язані з генетичними, віковими, статевими чинниками, з прийомом лікарських препаратів і дією інших чинників навколишнього середовища.
Нині кава – це другий за кількістю вживання напій після води. Близько 60 % населення планети починає день з ранкової чашечки запашного напою.
Саме тому, студенти С80/І, С79/ІІІ груп під керівництвом викладачів О.В. Мельник та В.С. Акентьєва досліджували наступні питання: «Історія кави», «Фізичні властивості та хімічний склад кави», «Вплив кави на організм людини. Аргументи «ЗА». Аргументи «ПРОТИ», «Вміст кофеїну в продуктах та напоях», «Фармакологічні складники кави», «Статистичні дослідження споживання кави».



У ході конференції демонструвалися тематичні відеоролики , а також був проведений дослід «Добування води із кави».
Дана конференція стала корисною, адже студенти дізналися про позитивні та негативні наслідки вживання кави та продуктів, що містять кофеїн.

О.В. Мельник, В.С. Акентьєв, викладачі коледжу