Принципи виведення середнього балу та якісного показника
Середній бал
Середній бал – добуток оцінок на їх кількість додається і ділиться на число студентів групи (якщо теорія) або десятку, підгрупи (якщо практика)
Наприклад: Загальна кількість студентів – 24.
З них:
«5» – 6
«4» – 7
«3» – 11
(5*6+4*7+3*11)/24 = 3,7
Середній бал 3,7
Якісний показник
Якісний показник успішності – число студентів на «4» і «5» помножити на 100% і поділити на загальну кількість студентів у групі, підгрупі чи десятку (якщо практика)
Наприклад: Загальна кількість студентів – 24.
З них:
«5» – 6
«4» – 7
«3» – 11
((6+7)*100%)/24 = 54%
Якісний показник успішності – 54%